Haptonomie

De haptonomische zwangerschaps begeleiding wordt gegeven in een kleine groep. Tijdens de cursus word je als aanstaande ouder via lichamelijke aanraking in contact gebracht met je kindje om met deze contactuele vaardigheden vertrouwen te krijgen in het bevallingsproces.

 

Inhoud van de cursus:

In vertrouwde, intieme sfeer begeleiden wij in groepsverband 4 koppels. Jullie leren contact te maken met je kindje zowel in de buik als er buiten en krijgen handvatten aan gereikt die je in kunt zetten tijdens de bevalling.
In de twee lessen na de geboorte wordt er vooral aandacht besteed aan de ervaringen van de bevalling en leren jullie op een Haptonomische manier lichamelijk om te gaan met je kind waardoor jullie veel leren over de lichaamstaal van jou en je kind.

Verder komen aan bod
- vermindering van angst
- het bevorderen van een veilige hechting
- meer zelfvertrouwen

Data:

Iedere maand vind een bijeenkomst plaats, 3 tijdens de zwangerschap en 2 na de bevalling. De eerstvolgende cursus start op 2 maart 2017.

Esther houdt iedere maandagmorgen tussen 10.00 - 12.00 uur een gratis open spreekuur bij de verloskundige praktijk. Een leuke manier om eens kennis te maken met haptonomie, loop gerust eens binnen.

Kosten:

€ 250

Inschrijven:

Zie de website www.houvast-aan-tast.nl
De workshop wordt gegeven door Esther Snijder, gecertificeerd haptotherapeute