Hypnobirthing - Een complete zwangerschapscursus voor jou én partner

Aline Kiers en Christy van Drie vormen samen Motion of Mind. Motion of Mind geeft zwangerschapscursussen volgens de hypnobirthing-methode. Met hun medische achtergrond als verloskundige en huisarts bieden zij een all-round voorbereiding op de geboorte en de periode hierna. Niet te zweverig, maar praktisch en tegelijkertijd ontspannen en leuk.
Wil je goed voorbereid de bevalling ingaan? Wil je geen angst voor de geboorte? Wil je op jezelf en je partner kunnen vertrouwen en samen naar de komst van jullie kindje uitkijken? Hypnobirthing biedt je die kans!      
Bij de hypnobirthing cursus van Motion of Mind leer je met je partner (man, vrouw, doula of vriendin, kortom degene die jij bij de geboorte aanwezig wil hebben) op een relaxte manier toe te leven naar de geboorte van je baby. De partners hebben een belangrijke rol in het proces en dus ook een belangrijke rol tijdens de cursus.

Door gebruik te maken van ontspanningsoefeningen, ademhalingstechnieken, visualisaties en positieve geboortevideo’s wordt er vertrouwen gecreëerd voor een mooie en natuurlijke geboorte.

Inhoud cursus:

- Kennis over alles wat je kan verwachten tijdens en rondom de geboorte
- Kennis en oefening van hypnose en hoe je dit in kan zetten
- Wegnemen van angst voor de geboorte
- Ademhalingstechnieken
- Ontspanningsoefeningen
- Visualisaties / meditatie
- Houdingen tijdens de geboorte
- Geboortewensen
- Verliefd worden op je baby en het ouderschap voor de geboorte
- Informatie over de periode na de geboorte

De cursisten kunnen tijdens de cursus extra gebruik maken van de verloskundige achtergrond van de docenten en alles vragen over zwangerschap, geboorte en de periode daarna.

De cursus bestaat uit 4 lessen van ruim 2 uur. Na de geboorte organiseren we extra een bijeenkomst met elkaar en de baby’s. We merken dat het uitwisselen van ervaringen erg belangrijk is en wordt gewaardeerd door onze cursisten.

Data:

Zie www.motionofmind.nl

Kosten:

€375,- per stel, inclusief BTW en:
• Cursusmateriaal
• Handboek Motion of Mind
• Audio met hypnobirthing-visualisaties en affirmaties
• Extra bijeenkomst na de geboorte met jullie baby’s
• Ondersteunend contact voor en na de cursus
• Gebruik medische kennis en ervaring docenten

We adviseren comfortabele kleding te dragen tijdens de cursus

Vergoeding:

Motion of Mind is aangesloten bij de Vereniging HypnoBirthing Nederland, waardoor de cursus door de meeste zorgverzekeraars gedeeltelijk vergoed wordt. Tevens beschikken wij over een AGB-code en een KvK-nummer.

Inschrijven:

info@motionofmind.nl
www.motionofmind.nl