Mindful met je baby

Wil jij naast de liefde en zorg voor jouw kindje ook een manier vinden om ruimte en compassie voor jezelf te hebben? Heb jij behoefte aan genieten van jouw kindje in dit moment zonder mee te gaan met de continue stroom aan to do’s in je hoofd? Wil jij leren hoe je ook op stressvolle momenten met aandacht bij jezelf en je kindje kunt zijn?

Wellicht is de ‘Mindful met je baby’ training dan iets voor jou!

Inhoud

Met de komst van een kindje verandert er een hoop in je leven. In de ‘Mindful met je baby’ training leer je op een kalme en onbevooroordeelde manier voor je kindje te zorgen. Je leert opmerkzaam te zijn voor de signalen die je kindje afgeeft en daar sensitief op in te spelen.
De training biedt ook praktische handvaten in hoe je om kunt gaan met de stress waar je als verse ouder(s) mee te maken krijgt. Als ouder leg je de lat vaak hoog en is het soms lastig om aandacht voor jezelf te hebben. In de training leer je dan ook vriendelijkheid en compassie richting jezelf, je kindje en je omgeving te brengen.
Mocht je een kindje hebben waarbij moeilijkheden zijn zoals veel huilen en slecht slapen kan ‘Mindful met je baby’ ook uitkomst bieden.
Deze training is voor ouders met een baby of dreumes in de leeftijd van 0 tot 18 maanden.

Opbouw van de training

Tijdens deze training is je kindje bij 6 van de 8 sessies aanwezig. Dardoor leer je meteen de mindfulness vaardigheden toe te passen.
De training bestaat uit 8 groepsbijeenkomsten van 2 uur per week. Er is plek voor 6 ouders/ouderparen met hun baby. Tijdens de training is er een extra trainer bij die de kindjes in de gaten houdt tijdens de meditaties. 

Oefeningen die aan bod komen:

  •  meditaties en lichaamsgerichte oefeningen
  •  oefeningen gericht op het omgaan met stress
  •  oefeningen gericht op het contact maken met je kindje
  •  ervaringen uitwisselen met andere deelnemers
  •  voor thuis krijg je oefeningen en opdrachten mee zodat je het geleerde kunt toepassen in je dagelijks leven


Wetenschappelijk onderzoek
Onderzoek naar ‘Mindful met je baby’ wijst uit dat een betere kwaliteit van leven ervaren wordt en er een afname is van opvoedingsstress. Er is een toename van compassie richting zichzelf en mindfulness vaardigheden worden in toenemende mate verweven in het dagelijkse leven en de zorg voor het kindje. Tevens zijn er (indien vooraf aanwezig) minder klachten van angst en depressie bij de moeders*. Na de training gaven moeders aan dat het gedrag en temperament van hun kindjes als gemakkelijker werd ervaren dan voor de training.
* Tot nu is er alleen onderzoek gedaan onder moeders met hun baby. In deze training zijn vaders juist ook van harte welkom!

Workshop

In deze workshop kun je kennismaken met wat de training ‘Mindful met je baby’ omvat.

Je krijgt een toelichting op de training, maar je krijgt vooral een voorproefje van de oefeningen die in de training aan bod komen. In de workshop doen we zowel een kijkmeditatie waarbij je oefent om met een frisse blik naar je kindje te kijken. En een meditatie gericht op jezelf in het bijzijn van je baby of dreumes. Tijdens de workshop is er een mindfulness begeleider bij en een co-trainer die de veiligheid van de kindjes waarborgt.

Datum: workshop woensdag 28 november van 10:00–11:30 uur

Kosten: ouder & baby: €25,-   |   beide ouders & baby: €30,-

Training Winter 1:

Deel 1

workshop 28 november + 1e, 2e en 3e sessie: woensdag 5, 12 en 19 december van 9:30 – 11:30 uur


Deel 2

4e t/m 8e sessie: woensdag 16, 23, 30 januari en 6 februari van 9:00 – 11:00 uur


Training Winter 2:

Deel 1

workshop 16 januari + 1e, 2e en 3e sessie: woensdag 23, 30 januari en 6 februari van 11:30 – 13:30 u


Deel 2

4e t/m 8e sessie: woensdag 13, 20, 27 februari en 6 maart  van 11:30 – 13:30 u


Kosten

Deel 1: ouder & baby €250 | beide ouders & baby: €325

Deel 2: ouder & baby €200 | beide ouders & baby: €275

Materiaal

Boek ‘Mindful met je baby’ Eva Potharst €19,99 incl. audiobestanden

Inschrijven

Schrijf je in via mail@mindfulnessbydaphne.nl of bel 0624146271
Klik hier voor meer informatie