Baren in weelde: veilig, rustig, warm en comfortabel

Het Geboortehotel is er voor vrouwen die een extra gevoel van veiligheid willen ervaren doordat er continue professionele zorg en aandacht is om de bevalling tot een intieme en bijzondere ervaring te maken. Ook vrouwen die voor hun gevoel te hoog, te klein of te gehorig wonen zijn van harte welkom.
De comfortabele geboortesuites zijn huiselijk en luxe ingericht, met een open haard en een heerlijk bad om tijdens de weeen in te vertoeven of in te bevallen.
De meeste vrouwen willen tijdens de bevalling vrij kunnen bewegen en in verschillende houdingen kunnen bevallen. Daarom zijn de huiskamers ruim en comfortabel ingericht. Alle hulpmiddelen, inclusief een baarkruk, zijn aanwezig om de bevalling te vergemakkelijken.

Iedere bevalkamer is van alle gemakken voorzien; roomservice, een koelkast met drankjes, tv, Ipod dock en wifi .Voor familie of partner is er een cafe-restaurant met terras op de hoek, om iets te eten of te drinken en een luchtje te scheppen. Het zal je aan niets ontbreken. Behalve de eerste babykleertjes hoef je niets van huis mee te nemen. Je bent onze gast, je wordt volledig verzorgd en de geboortesuite is tijdelijk helemaal van jou. Bevallen in het Geboortehotel is bevallen bij de verloskundige thuis!

Geboortehotel: Veilige plek waar je je direct thuis voelt

Bevallen is een life-event. Het is spannend, een nieuwe levenservaring. Daarom beval je het beste op een plek waar je je veilig voelt. Dan kun je je het makkelijkst overgeven aan het bevalproces. Over het algemeen geldt dat je je nergens veiliger voelt dan in je eigen huis. Het Geboortehotel is daarom het antwoord op de vraag van vrouwen die liever niet thuis, maar ook niet in een ziekenhuis willen bevallen. Voor een gezonde bevalling ga je immers niet graag vrijwillig naar een ziekenhuis. Dat is toch eerder een drukke plek die je eerder associeert met wisselende gezichten, ziekten, operaties en bacterien dan met je gezonde baby.

De Doula is er voor jou

In het Geboortehotel kun je, afhankelijk van je behoefte,  dag en nacht de steun en hulp van een kraamverzorgende krijgen. Jouw verloskundige heeft de leiding en begeleidt je bevalling, maar de kraamverzorgende van het Geboortehuis is er speciaal om jou en je partner van het begin tot het einde bij te staan. Ze helpt je met het opvangen van de weeen en blijft bij je tot je bent bevallen. Wanneer jij dat wilt kan ze je masseren, ontstressen, verwennen en verzorgen. Maar bovenal houdt ze je in de gaten en stemt met je af wat jouw behoeftes zijn. Er zullen momenten zijn dat je samen met je partner met rust gelaten wilt worden. Andere momenten heb je juist behoefte aan extra hulp en ondersteuning. Voor je partner is het geruststellend om altijd op de kraamverzorgende  te kunnen terugvallen.Natuurlijk is je eigen doula ook van harte welkom.

Je eigen vertrouwde verloskundige gaat met je mee naar het Geboortehuis om de bevalling te begeleiden. Zij wordt daar, net zoals jijzelf, in de watten gelegd met een eigen ' verloskundigen-suite'. Ook kan zij een verkwikkende massage krijgen, een krachtige soep of even een dutje doen. Zo heeft ze meer energie om jou bij te staan.
 

Geboortehotel: Centrum voor onderwater bevallen

Water heeft een weldadige uitwerking op de hele bevalling: de weeen worden effectiever waardoor de bevalling vlotter verloopt. Ook ervaar je minder pijn en kun je makkelijker ontspannen. Daarom hebben we ons in het Geboortehotel gespecialiseerd in de onderwaterbevalling. In iedere huiskamer staat een comfortabel, groot bad waarin je kunt ontspannen, terwijl het haardvuur zachtjes brandt en de soep voor na de bevalling al staat te trekken.

Hulp bij het omgaan met pijn

Het Geboortehotel heeft zich gespecialiseerd in het omgaan met pijn en veilige pijnbestrijding. Zo kun je gebruik maken van Lachgas.Als je gaat bevallen

Als je weeen hebt neem je in overleg met je verloskundige contact met ons op. Er is dag en nacht een kraamverzorgende in het Geboortehotel aanwezig om je te verwelkomen. Indien je tijdens de zwangerschap niet bij het Geboortehotel bent ingeschreven en je besluit in overleg met je verloskundige om tijdens de bevalling alsnog naar ons toe te komen, ben je ook van harte welkom. Wij hebben voldoende capaciteit.

Mocht je buiten Amsterdam wonen en toch in het Geboortehotel willen bevallen, dan staan onze eigen, ervaren verloskundigen en kraamverzorgenden voor je klaar.

Bevallingen zijn onvoorspelbaar, dus ook het aantal bevallingen per etmaal. In het zeldzame geval dat er vanwege een geboortepiek tijdens je bevalling geen plaats in het Geboortehotel is, dan kunnen wij te allen tijde uitwijken naar het Bevalcentrum West in het Lucas-Andreas ziekenhuis. Bij extreme drukte krijgt degene die bij het Geboortehotel heeft gereserveerd uiteraard voorrang.
 

Doorverwijzing naar het ziekenhuis

Doorverwijzing tijdens de bevalling naar het ziekenhuis wordt door onze werkwijze tot een minimum beperkt, waardoor overplaatsing van het Geboortehotel naar een ziekenhuis niet vaak nodig zal zijn. Toch kan een bevalling natuurlijk anders verlopen dan verwacht.
Het OLVG West, het VU medisch centrum en het Slotervaartziekenhuis, liggen op een veilige rij-afstand van 10 minuten bij ons vandaan. Afstand, vervoer en vervoerstijd naar het ziekenhuis vormen daarom nooit een probleem.