De geboortestraat

In de volksmond heet het laatste stukje De Genestetstraat tot aan de Jacob van Lennepkade de ''Geboortestraat". Niet verwonderlijk, want bijna alle panden hebben te maken met zwangerschap en baby's. Het is een groene plek in de stad. Blauwe regens omhelzen de gevels, in het midden een paar grote bomen. Overal grote, glanzende etalages.

Op ieder raam en uithangbord prijkt het logo van Het Geboortecentrum: een loofboom. Het is een komen en gaan van kinderwagens en draagzakken. Geen haast, er is genoeg te beleven in de straat. In het cafe op de hoek is het op een doordeweekse dag al vroeg gezellig, met ouders die komen ontspannen na een cursus, shoppen in de Imps & Elfs winkel of na een consult. Omgeven door de grote stad heerst er in de groene Geboortestraat een informele, dorpse sfeer. Hangt de vlag uit bij het geboortehotel dan is er zojuist een baby geboren!

Het Geboortecentrum biedt aanstaande en jonge ouders een veilige en leuke plek in de stad. 

Vrouwen en mannen ontmoeten elkaar in de wachtkamer van de verloskundige, vinden elkaar weer terug in de zwangerschapscursus of drinken samen een kopje koffie op het terras van het straatcafe. De warme sfeer straalt gezondheid en gezelligheid uit en nodigt uit tot leuke ontmoetingen en gesprekken over zwangerschap, kinderen, baren en ouderschap.

Contact

De Genestetstraat 2
1054 AX Amsterdam
020-6831640
info@geboortecentrum.nl