Gezond opgroeien

Consultatiebureau

Het consultatiebureau Amsterdam biedt de unieke mogelijkheid om ook na de bevalling met je kind gedurende de eerste vier levensjaren binnen de vertrouwde en persoonlijke sfeer van het Geboortecentrum te blijven. Samen met jullie volgen wij de ontwikkeling van het kind en ondersteunen we bij de opvoeding. Ons consultatiebureau is onderdeel van Jeugdgezondheidszorg Amsterdam. Aan het bezoek van het consultatiebureau zijn geen kosten verbonden.

CONTACT
Child Health Clinic
Het Ouder- en Kindteam

Het bureau

Om te zorgen dat je kind zo gezond mogelijk opgroeit en zich goed kan ontwikkelen biedt het consultatiebureau je hulp en ondersteuning. We werken met een vast team van vier jeugdgezondheidszorg verpleegkundigen en twee artsen. Alle jeugd gezondheidszorg verpleegkundigen maken deel uit van een Ouder- en Kindteam. Zij werken daarbij intensief samen met andere ouder- en kindadviseurs en jeugdpsychologen bij jou in de wijk. Het team is er voor jou om te helpen bij de opvoeding indien gewenst.

Lees meer

“Het team is er voor jou om te helpen”

consultatiebureau Amsterdam
Consultatiebureau Amsterdam

Het eerste contact

Alle ouders in Amsterdam worden tussen dag vier en zeven na de geboorte bezocht door het screenteam van de GGD. Zij geven de hielprik en nemen een gehoortest af. Het is belangrijk tijdens dit bezoek door te geven dat je begeleid wilt worden door ons consultatiebureau. Het screenteam geeft dan de gegevens (BSN, naam huisarts, NAW gegevens) van je kind door. Dan zal ons consultatiebureau contact met je opnemen om een eerste afspraak te maken. Eventueel kun je ook zelf bellen.

Lees meer

"Binnen de vertrouwde en persoonlijke sfeer van het Geboortecentrum volgen wij de ontwikkeling van het kind"

Wegen en meten

Het spreekuur

De afspraken op het consultatiebureau Amsterdam verlopen volgens een vast patroon. De duur van een afspraak bij de verpleegkundige is 20 minuten. Is het een gecombineerde afspraak met de arts dan duurt deze twee keer 15 minuten. Er wordt altijd gewogen en gemeten, volgens het Van Wiechen schema wordt de ontwikkeling gevolgd en er is ruimte voor het stellen van vragen.

Voor het wegen van je baby buiten de reguliere bezoeken is de mogelijkheid een afspraak te maken op woensdag- en vrijdagmiddag van 15.00-15.30 uur.

Voor de ‘22 weken prik‘ kun je bij ons terecht op donderdag van 15.00-16.00 uur. Kijk voor actuele informatie op de website van het SAG.

Lees meer
Consultatiebureau Amsterdam Geboortecentrum
Post- en bezoek adres

Contact consultatiebureau Amsterdam

Consultatiebureau Geboortecentrum 0-4 jarigen SAG-JGZ
De Genestetstraat 3
1054 AW Amsterdam

Voor het maken van een afspraak kun je bellen naar het afsprakenbureau van de SAG/JGZ op telefoonnummer 020-5814080, op werkdagen van 8.30-12.00 uur en van 13.00-16.30 uur.

Voor administratieve zaken kun je mailen naar info-jgz@sag-amsterdam.nl. Dit mailadres is uitdrukkelijk niet bedoelt voor het maken of wijzigen van afspraken.

Lees meer

Telefonisch spreekuur & weegspreekuur

CONTACT