Consultatiebureau

Het Ouder- en Kindteam

Jeugdgezondheidszorg Amsterdam
Om te zorgen dat je kind zo gezond mogelijk opgroeit en zich goed kan ontwikkelen biedt het consultatiebureau je hulp en ondersteuning. We werken met een vast team van vier jeugdgezondheidszorg verpleegkundigen en twee artsen. Alle jeugdgezondheidszorg verpleegkundigen maken deel uit van een Ouder- en Kindteam. Zij werken daarbij intensief samen met andere ouder- en kindadviseurs en jeugdpsychologen bij jou in de wijk. Het team is er voor jou om te helpen bij de opvoeding indien gewenst.

jeugdgezondheidszorg Amsterdam

Jeudgezondheidszorg Amsterdam -van 0 – 4 jaar
Ieder kind in Nederland heeft recht op het basis takenpakket vast gesteld door de overheid. In het eerste jaar kom je gemiddeld acht keer langs. In de drie jaren daarna kom je een of twee keer per jaar. Om te zorgen dat je kind zo gezond mogelijk opgroeit en zich goed kan ontwikkelen biedt het consultatiebureau je hulp en ondersteuning. Er is binnen het Geboortecentrum een goede samenwerking tussen de verloskundigen, kraamverzorgenden, verpleegkundigen en artsen. Aan de medewerkers van het consultatiebureau kun je de komende vier jaar alles vragen over de groei, (borst) -voeding, ontwikkeling en opvoeding van je kind. Verder zullen zij alert zijn op eventuele ontwikkelingsstoornissen. Daarnaast krijgt je kind het rijksvaccinatieprogramma aangeboden.

De Medewerkers
We werken met een vast team van vier jeugdgezondheidszorg verpleegkundigen en twee artsen. De verpleegkundigen zijn Hetty Koopmanschap, Ella Rapol, Dikra Lakhdar en Imke Bittink. En onze artsen heten Eveline van Eijk en Marjolein Hessels.

Bereikbaarheid jeugdgezondheidszorg Amsterdam
Voor het maken van een afspraak kun je bellen naar het afsprakenbureau van de SAG/JGZ op telefoonnummer 020-5814080, op werkdagen van 8.30-12.00 uur en van 13.00-16.30 uur.

Telefonisch spreekuur & weegspreekuur

Contact