Zoveel vrouwen, zoveel smaken

Cursuscentrum

Bij het Geboortecentrum proberen wij jou als zwangere samen met je partner alles te bieden wat je tijdens je zwangerschap nodig hebt. Behalve verloskundige zorg in Amsterdam bieden we ook kraamzorg en jullie hebben de keuze uit veel zwangerschapscursussen. We hebben een eigen cursuscentrum waar we werken met cursusdocenten die aansluiten op onze visie. Zij begeleiden jullie liefdevol en kundig in je zwangerschap en bereidenen jullie voor op de bevalling. Ook voor na de bevalling zijn er verschillende cursussen die je alleen of samen met je kindje kunt doen.

Wij raden alle vrouwen aan om een zwangerschapscursus te volgen. Ook als je zwanger bent van je tweede kindje. Het is namelijk gewoon heel fijn om ook voor deze baby even de tijd en rust te nemen een uurtje per week. In de cursus zwangerschap leer je veel over het zwanger zijn en over de bevalling. Ook ontmoet je andere jonge moeders die straks een kindje hebben in dezelfde leeftijd als jouw kindje. Soms ontstaan vriendschappen voor het leven!

Schrijf je rond 20 weken in bij een cursus.

Voor vragen, ook administratief, over de verschillende cursussen kun je direct contact opnemen met de desbetreffende docent. De contact gegevens staan bij iedere cursus vermeld.

Een informatieve, actieve en praktische zwangerschapscursus waarmee je goed voorbereid de geboorte van je kind tegemoet gaat. Veelzijdig en compleet, met twee partnerlessen en een terugkombijeenkomst.

De cursus zwangerschapsyoga is een combinatie van doeltreffende ademhalingstechnieken en ontspanningsoefeningen, actieve yogahoudingen en nuttige informatie betreffende je zwangerschap en bevalling.

In deze korte cursus leer je hoe je tijdens de bevalling gefocust en in verbinding met je baby kunt blijven. Je krijgt handvatten om positief om te gaan met pijn, vermoeidheid en ongemak. Een fijn moment van aandacht voor jou en je baby.

MOM & CO positive practice geeft een all-round zwangerschapscursus met elementen van Hypnobirthing. Gegeven door een ervaren verloskundige of doula.

Kort, krachtig en praktisch.
In 1 ochtend gaan we door de theorie en de praktijk van de bevalling. We behandelen het verloop van de bevalling, de ondersteunende ademhaling, houdingen, persen en hoe om te gaan met pijn. De docent is ademhalingstherapeut met 25 jaar ervaring in de wereld van zwangerschaps-begeleiding.

Je bent in verwachting en je gaat het alleen doen. In deze cursus hoor je ervaringsverhalen van vrouwen die hetzelfde doormaken als jij. Je krijgt hiermee de kans een netwerk op te bouwen waar je na de geboorte van je baby veel aan kunt hebben.

Vertrouwen krijgen in de bevalling door aanraking en contact tussen jou en je kindje wordt je in deze cursus aangereikt. Wil je kennismaken? Iedere maandagmorgen tussen 10-12 (gratis) inloopspreekuur bij de verloskundigenpraktijk!

Wat te doen in geval van nood. En zeker ook voor niet-levensbedreigende situaties, is kinder- EHBO van belang.

Course by Truus Gale, an experienced Dutch midwife with 23 years
practical experience, and a childbirth educator in English since 2005.

Een leuke en belangrijke workshop voor nieuwe en aanstaande vaders. Ontmoet andere vaders, leer hoe je je partner het beste kunt ondersteunen, stel vragen, ontdek hoe belangrijk vaders zijn en nog veel meer. Taught in English.

Rustig starten met lichamelijke oefeningen en je weer thuis voelen in je eigen lichaam. Je kindje mag mee naar de les.

Wat te doen in geval van nood. En zeker ook voor niet-levensbedreigende situaties, is kinder- EHBO van belang.

Corinne Sprenger is gespecialiseerd in zwangerschapsmassage, overtijdmassages, vruchtbaarheidsmassages en massages en behandelingen na de bevalling.

Onze verloskundigen vertellen in leuke filmpjes jullie alle belangrijke informatie over de bevalling.

Alle ins en outs over borstvoeding. Een leuke en nuttige bijeenkomst om (samen) bij te wonen.

cursus zwangerschap voorlichting zwangerschap

“Soms ontstaan vriendschappen voor het leven!”