Cursuscentrum

Zoveel vrouwen, zoveel smaken

Extra informatie nav het coronavirus: Onze cursusleidsters zijn gelijk aan de slag gegaan en hebben een (tijdelijke) online-oplossing gevonden tot de cursus weer in ons centrum gegeven kan worden. De meeste cursussen gaan dus gewoon door.

Bij het Geboortecentrum proberen wij jou als zwangere alles te bieden wat je tijdens je zwangerschap nodig hebt. Behalve verloskundige zorg in Amsterdam bieden we ook kraamzorg en je hebt de keuze uit veel zwangerschapscursussen. We hebben een eigen cursuscentrum waar we werken met cursusdocenten die aansluiten op onze visie. Zij begeleiden je liefdevol en kundig in je zwangerschap en bereiden je voor op je bevalling. Ook voor na de bevalling zijn er verschillende cursussen die je alleen of samen met je kindje kunt doen.

Wij raden alle vrouwen aan om een zwangerschapscursus te volgen. Ook als je zwanger bent van je tweede kindje. Het is namelijk gewoon heel fijn om ook voor deze baby even de tijd en rust te nemen een uurtje per week. In de cursus zwangerschap leer je veel over het zwanger zijn en over de bevalling. Ook ontmoet je andere jonge moeders die straks een kindje hebben in dezelfde leeftijd als jouw kindje. Soms ontstaan vriendschappen voor het leven!

Schrijf je rond 20 weken in bij een cursus.

Voor vragen, ook administratief, over de verschillende cursussen kun je direct contact opnemen met de desbetreffende docent. De contact gegevens staan bij iedere cursus vermeld.

De cursus zwangerschapsyoga is een combinatie van doeltreffende ademhalingstechnieken en ontspanningsoefeningen, actieve yogahoudingen en nuttige informatie betreffende je zwangerschap en bevalling.

MOM & CO positive practice geeft een all-round zwangerschapscursus met elementen van Hypnobirthing. Gegeven door een ervaren verloskundige of doula.

Je leert in het hier en nu te komen, met alle aandacht voor je lichaam en je ongeboren baby. En hoe je dit kunt toepassen bij de bevalling, waar het je zal helpen rustig en gefocust te blijven.

Een actieve en praktische no-nonsense cursus. Het is de meest veelzijdige en complete zwangerschapscursus die er is.

Een compacte cursus die goed te combineren is met andere cursussen.

Je bent in verwachting en je gaat het alleen doen. In deze cursus hoor je ervaringsverhalen van vrouwen die hetzelfde doormaken als jij. Je krijgt hiermee de kans een netwerk op te bouwen waar je na de geboorte van je baby veel aan kunt hebben.

Vertrouwen krijgen in de bevalling door aanraking en contact tussen jou en je kindje wordt je in deze cursus aangereikt. Wil je kennismaken? Iedere maandagmorgen tussen 10-12 (gratis) inloopspreekuur bij de verloskundigenpraktijk!

Course by Truus Gale, an experienced Dutch midwife with 23 years
practical experience, and a childbirth educator in English since 2005.

The visualisation technics you will learn at this 1 day course will help you during your labour.

Al meer dan vijfentwintig jaar de leukste babycursus van Amsterdam!

Rustig starten met lichamelijke oefeningen en je weer thuis voelen in je eigen lichaam. Je kindje mag mee naar de les.

Wil jij naast de liefde en zorg voor jouw kindje ook een manier vinden om ruimte en compassie voor jezelf te hebben?

Wat te doen in geval van nood. En zeker ook voor niet-levensbedreigende situaties, is kinder- EHBO van belang.

Corinne Sprenger is gespecialiseerd in zwangerschapsmassage, overtijdmassages, vruchtbaarheidsmassages en massages en behandelingen na de bevalling.

Iedere maand vertelt een van onze verloskundigen jullie alle belangrijke informatie over de bevalling.

Alle ins en outs over borstvoeding. Een leuke en nuttige bijeenkomst om (samen) bij te wonen.

cursus zwangerschap voorlichting zwangerschap

“Soms ontstaan vriendschappen voor het leven!”