BABY IN BEELD

Echo

Echo’s zijn niet verplicht maar wij merken dat de meeste zwangeren het fijn vinden om af en toe een echo te krijgen. Alle echo’s zijn mogelijk in jouw zwangerschap. De echo’s worden gemaakt in ons eigen echocentrum Amsterdam: Echo Amsterdam, waar ervaren echoscopisten de tijd nemen om je baby mooi in beeld te brengen en alles uitgebreid aan je uit te leggen.
Wij zijn alle dagen van de week open, ook in de avond en in het weekend.

ONLINE AFSPRAAK MAKEN
Kies de echo die bij je past

Verschillende echo's

Vroege echo – 7+ weken
Termijnecho – 10-12 weken
13 weken echo – 12+3 – 14+3 weken
Geslachtsecho – 15+ weken
20 weken echo – 18-21 weken
Medische echo op indicatie – 24+ weken
2D echo op verzoek – 24+ weken
3D 4D HD life pretecho – 24-30 weken

Online afspraak maken

Vroege echo

Echo op verzoek. Ben je nieuwsgierig en wil je een vroege echo dan kan dit bij ons vanaf 7 weken. Bij deze inwendige echo wordt onder andere gekeken naar het embryo, of de zwangerschap zich in de baarmoeder bevindt en of er sprake is van een één- of meerling.
Kosten: €55. In de avond na 18u / weekenden €70.
Indien een medische indicatie: volledige vergoeding door alle zorgverzekeraars.

7+ WEKEN

Termijnecho

Medische echo met verwijzing. Bij de termijnecho wordt de uitgerekende datum berekend en vastgesteld. Daarnaast wordt ook gekeken of het kindje zich goed ontwikkelt.
Volledige vergoeding door alle zorgverzekeraars.

10 - 12 WEKEN

De 13 weken echo (ETSEO)

Medische echo met verwijzing. De 13 weken echo is een screenings echo die aan al onze zwangeren wordt aangeboden. Je kindje wordt van top tot teen bekeken om mogelijke aangeboren afwijkingen op te sporen. Jouw verloskundige verteld hier meer over tijdens de eerste afspraak.
Volledige vergoeding door alle zorgverzekeraars.

13 WEKEN

Geslachtsecho

Echo op verzoek. Ben je nieuwsgierig of je een jongetje of een meisje verwacht? Al vanaf 14 weken kunnen we het geslacht zeer betrouwbaar beoordelen met een geslachtsecho.
Kosten eenling: €55. Avond na 18u/weekend €70.
Kosten meerling: €80. Avond na 18u/ weekend €100.

14+ WEKEN

20 weken echo (TTSEO)

Medische echo met verwijzing. De 20-weken echo is een screenings echo om de ontwikkeling van je kindje goed te bekijken. Ook wordt de groei van je kindje gemeten, evenals de locatie van de placenta en de hoeveelheid vruchtwater.
Volledige vergoeding door alle zorgverzekeraars.

19 - 21 WEKEN

Medische echo op indicatie

Medische echo met verwijzing. Deze echo kan aangevraagd worden door je verloskundige om de groei van de baby te beoordelen, de ligging van de placenta, de hoeveelheid vruchtwater, bij bloedverlies of een andere medische reden.
Volledige vergoeding door alle zorgverzekeraars.

24+ WEKEN

Echo op verzoek

Echo op verzoek. Naast de medische echo’s mag je op elk moment in de zwangerschap zelf een echo plannen. Bij deze echo wordt je kindje mooi in beeld gebracht, afhankelijk van de grootte en ligging op dat moment. Bij elke echo kijkt de echoscopist naar de ontwikkeling en de groei van jullie kindje.
Kosten: €55. In de avond na 18u en weekenden €70.

HELE ZWANGERSCHAP

3D 4D pretecho

Echo op verzoek. Wil je naast de standaard echo’s je kindje ook bekijken in 3D 4D? Of een echo laten maken waar de toekomstige opa’s en oma’s bij aanwezig zijn? Met onze 3D 4D pretecho kun je buiten de medische echo’s om je kind nog eens rustig bewonderen. Door de 3D 4D-functie van ons echoapparaat krijg je een heel realistisch beeld. Je krijgt alle filmpjes en foto’s op een USB-stick mee.
Kosten: €130. In de avond na 18u / weekenden €155.

24 - 30 WEKEN
Een goede start

Echospreekuur & Anticonceptie

Maandag t/m vrijdag: 09.00 – 16.30 uur
Avondspreekuur: tot 21.00 uur  (ma – wo – do)
Weekend: 09.00 – 15.00 uur

Bij ons echocentrum kun je behalve voor zwangerschapsecho’s ook terecht voor anticonceptie. Onze ervaren verloskundigen kunnen je hierover voorlichten maar ook de pil voorschrijven en spiraaltjes plaatsen.

Ook een controle van de baarmoeder en eierstokken vóór of ná een zwangerschap is mogelijk. Bijvoorbeeld als je kinderwens nog niet in vervulling is gegaan. Voor meer info neem contact op.

Lees meer

"De echo’s worden gemaakt in ons eigen echocentrum"

Kosten

Tarieven

Alle medische echo’s waar een indicatie voor is of waar je verloskundige een verwijzing voor heeft gemaakt, worden vergoed door de zorgverzekeraar. Daarnaast mag je op elke moment van de zwangerschap kiezen om zelf een echo te laten maken. Deze worden alleen niet vergoed door de verzekering. De tarieven vind je op de website van het echocentrum Amsterdam.

Lees meer
ECHO AMSTERDAM

Contact

Ite Boeremastraat 1
1054 PP Amsterdam
020 – 61 66 990
info@echoamsterdam.nl

Het echocentrum Amsterdam is telefonisch 7 dagen per week bereikbaar van 9 – 15 uur.
Tijdens de avondspreekuren (ma, woe en do) van 17 – 20 uur.

Lees meer

Echo afspraak maken?

Contact