Cursuscentrum

Postnatale Pilates

Postnatale Pilates
De eerste tijd na de bevalling is een bijzondere tijd waarin er veel verandert. Na de eerste periode met je kindje wil je vaak ook weer het bewegen en sporten oppakken of je gewoon wat fitter voelen. Je weer thuis voelen in je eigen lichaam. Dat heeft tijd nodig maar training kan je daarbij helpen.

Om dat op een zo prettig mogelijke manier te doen is het goed om rustig te starten. Pilates is daar uitermate geschikt voor. Niet alle spieren en gewrichten zijn meteen belastbaar. Bijvoorbeeld het bekken, de bekkenbodemspieren en de buikspieren. Soms heb je nog wat klachten of ben je onder behandeling bij een bekkenfysiotherapeut. Ook dan sluit de postnatale Pilates les goed aan en zijn de oefeningen daarop aan te passen.

Lerares postnatale pilates

Meike Wouda

fysiomom@gmail.com

0612646359

Inhoud cursus Postnatale Pilates:
De lessen bestaan uit Pilates oefeningen (op de mat) en fitness oefeningen aangepast aan de postnatale periode, hierbij wordt ook gebruik gemaakt van de fysiotherapie kennis van Meike.

Minimaal 6 weken na de bevalling ben je welkom in de les, er volgt een korte intake om te weten wat je al wel en wat je beter nog niet kan doen. Tijdens de les zullen ook kort de buikspieren en eventueel de diastase bekeken worden.
Er wordt uitleg gegeven over de herstelfase en waar en hoe je daarmee rekening kan houden bij de verzorging van je kindje, werk en sport.
Pilates is een rustige oefenmethode waarbij het core, de ademhaling, de houding en concentratie centraal staan. Het zorgt voor een soepel en sterk bewegend lichaam en bewustwording van bewegen.
En soms is het in de eerste hectische tijd een fijn ontspannen moment met aandacht voor jezelf.

Data en kosten:
Iedere vrijdag van 9:30-10:30 uur. Komt deze tijd niet uit? Op maandag 10:00-11:00 wordt dezelfde les in De Fysio Studio (www.defysiostudio.nl) gegeven of vraag naar “het buikspierconsult” in het Geboortecentrum.

Losse les € 19, 5 rittenkaart € 85 welke 7 weken geldig is. I.v.m. starten werk na verlof is aanpassen kaart of lesprijs in overleg mogelijk. Graag aanmelden via mail.

Inschrijven:
Je kan op elk moment instromen in de les. Het zijn kleine groepen zodat iedereen een programma op maat kan krijgen. Je kindje mag mee maar we doen geen oefeningen samen met je kindje.
Matjes zijn aanwezig en makkelijk zittende kleding is fijn.

Informatie: fysiomom.nl of 0612646359

Inschrijven