Geboorte- en kraamhotel

Bevallen in het geboortehotel

In het hotel beval je op jouw manier, met je eigen vertrouwde verloskundige.

Badbevalling
Iedere bevalkamer beschikt over een bevalbad. Wij hebben baden geselecteerd op basis van onze jarenlange ervaring met bevallen onder water. De baden zijn ruim genoeg om te ontspannen tijdens de ontsluitingsweeën, zelfs met je partner erbij.

Tijdens het persen heb je meestal behoeft aan wat steun. In onze bevalbaden kun je, als je dat fijn vindt , tijdens het persen dwars in het bad zitten zodat je genoeg steun voor je voeten hebt.

In het hotel wordt 80% van de baby’s onder water geboren! Subtiele verlichting onder water maakt dat de verloskundige van een afstand de bevalling kan volgen en dus niet ‘bovenop’ je hoeft te zitten. Zo blijft de geboorte een intiem moment van jou en je partner.

Baarkruk
Als je barende vrouwen zelf hun houding laat kiezen gaat bijna niemand op haar rug liggen. Hurken, hangen, knielen of op handen en knieën zitten zijn spontane houdingen die vrouwen aannemen. De baarkruk is een handig hulpmiddel om zittend te persen en je vindt ze dan ook in iedere bevalkamer.

“Een open haard, onder water bevallen en extra mogelijkheden voor veilige pijnstilling”

geboortehotel

Na de bevalling
In het hotel wordt elke dag het feest van de geboorte gevierd. De bijzondere uren vlak na de bevalling zijn belangrijk en worden zo min mogelijk door onbelangrijke zaken verstoord. Omdat zowel moeder als kind op dat moment verzadigd zijn met het bindings- en liefdeshormoon oxytocine, is deze periode van eerste intense kennismaking en hechting van groot belang.

Je kunt rustig samen beslissen hoe lang je na de bevalling bij ons blijft alvorens je terug naar huis gaat om daar van de kraamtijd te genieten. Een nachtje, een paar dagen of een week na de bevalling blijven kan ook!

Kraambezoek is in het hotel uiteraard van harte welkom om de kersverse boreling te komen bewonderen.

Een rondleiding? Graag wel even bellen voor je komt.

020-6185567