Het kraambureau

Gefeliciteerd met je zwangerschap!

Bij het kraambureau Amsterdam kun je rekenen op professionele kraamzorg en kraamverzorgenden die rekening houden met je persoonlijke situatie en behoeften. Met de kraamzorg van het Geboortecentrum geven wij jou en je baby de best mogelijke start. We werken met een enthousiast team en hebben een intensieve samenwerking met jouw verloskundige. Er staat dus een hecht team aan je (kraam)bed.

INSCHRIJVEN
maternity care
De eerste dagen

De kraamtijd

De kraamtijd omvat de eerste acht tot tien dagen na de bevalling. Je kraamverzorgende komt in de kraamtijd bij jullie thuis om jullie wegwijs te maken in het ouderschap en te zorgen dat jij en je baby goed herstellen van de bevalling. Zo kunnen jij en je gezin optimaal genieten van je kraamtijd. De kraamverzorgende is met haar tips, ondersteuning en kennis je steun en toeverlaat in die eerste belangrijke week.

Kraamzorg bij een thuisbevalling

Kies je voor een thuisbevalling? Dan assisteert de kraamverzorgende de verloskundige bij de bevalling.  Na de bevalling blijft de kraamverzorgende nog twee tot drie uur bij je thuis om je op weg te helpen, jou en je baby te verzorgen, op te ruimen en je te ondersteunen bij het geven van de eerste voeding.

Kraamzorg na een ziekenhuisbevalling

Ben je bevallen in het ziekenhuis? En mag je naar huis? Neem dan tussen 07.00 en 18.00 telefonisch contact met ons op. Je hoort dan wanneer een kraamverzorgende bij jullie thuis komt. Voor medisch noodzakelijke zorg zijn wij 24 uur beschikbaar en kan er ook tijdens de nacht een kraamverzorgende bij jullie thuis komen voor opstartzorg.

Een goede start

De rol van de kraamverzorgende

De kraamverzorgende van ons kraambureau Amsterdam komt tijdens de kraamperiode dagelijks bij je thuis om je te helpen bij de verzorging van je baby en houdt jou en je baby goed in de gaten. Ze heeft een belangrijke rol bij het begeleiden van de (borst-)voeding. Ook zal ze, afhankelijk van het aantal afgesproken uren, een aantal taken in het dagelijkse huishouden verrichten en waar nodig zorgen voor de andere gezinsleden. Je kraamverzorgende past haar werkzaamheden zoveel mogelijk aan op jouw wensen en behoeften.

kraambureau amsterdam
Samenwerking met verloskundigen

Kraamzorg van het Geboortecentrum

Binnen het Geboortecentrum werken wij nauw samen met de verloskundigen. De hechte samenwerking tussen verloskundige en kraamverzorgende is een belangrijk aspect van onze zorg. De verloskundigen en de kraamverzorgenden kennen elkaar goed en hebben regelmatig overleg. Je verloskundige bezoekt je ongeveer drie keer in je kraamtijd. De verloskundige heeft de medische verantwoordelijkheid tijdens deze periode.

Met liefde en toewijding

Wie zijn wij?

Gezinnen een goede start geven. Acht dagen lang zijn we steun en toeverlaat voor jouw gezin. En proberen we je mee te geven wat je nodig hebt om na de kraamweek de zorg voor jezelf en je baby op te pakken.

Lees meer

"Ik heb een heerlijke kraamtijd gehad. Het was fijn om te merken dat de verloskundige en kraamverzorgende zo goed op elkaar zijn ingespeeld."

Praktische zaken

Voorbereiden op je kraamtijd

In feite is je hele zwangerschap natuurlijk één grote voorbereiding op de kraamtijd. Je lichaam verandert en je baby groeit. Daarnaast zijn er praktische zaken die jij en je partner kunnen doen om je goed voor te bereiden op de bevalling en de kraamtijd.

Lees meer
Vóór je veertiende week

Inschrijven kraamzorg

We adviseren je om je vóór de veertiende week van je zwangerschap in te schrijven. Geef ook aan je zorgverzekering door dat je kraamzorg van het Geboortecentrum wilt ontvangen. Als wij de bevestiging van de verzekeraar hebben ontvangen, kunnen wij jouw inschrijving afronden. Daarna ontvang je binnen een week een schriftelijke bevestiging van ons.

Inschrijven
Kosten en uren kraamzorg

Praktische informatie

Hoeveel uren kraamzorg krijg ik? Hoe worden deze uren berekend? Wat is mijn eigen bijdrage?

Lees meer

Contact na de bevalling

088 – 77 88 575

tussen 7.00-18.00

Contact