Geboortecentrum Amsterdam
De verloskundigenpraktijk

Gefeliciteerd

Gefeliciteerd! Voorzichtige blijdschap, verbijstering, ongeloof, twijfels of uitzinnige vreugde? Alles is mogelijk. Hoe dan ook: je bent zwanger en je bent op zoek naar een verloskundigenpraktijk in Amsterdam.
We helpen je op weg.

Jij als zwangere en je partner staan bij ons centraal. We geloven in het vermogen van vrouwen om in hun kracht te gaan staan en willen je graag in een sfeer van privacy en intimiteit begeleiden.

AFSPRAAK MAKEN
De verloskundigenpraktijk Amsterdam midwifery practice
Zwanger De verloskundigenpraktijk Amsterdam

We houden spreekuur op verschillende locaties in de stad. Naast de verloskundigenpraktijk in De Genestetstraat wordt er ook spreekuur gehouden op de volgende locaties:

Team Geel: Amsterdam Zuid, Stadionweg 37, bij huisartsenpraktijk ‘Dokter Zuid’
Team Rood: Badhoevedorp, Swammerdamstraat 20.

De Verloskundigenpraktijk Amsterdam

Wie zijn wij

De verloskundigenpraktijk Amsterdam bestaat al ruim 25 jaar en maakt deel uit van het dynamische Geboortecentrum. Bij ons worden vrouwen al 25 jaar met veel tijd en aandacht begeleid. We vinden het belangrijk dat je zwanger mag zijn en mag bevallen op de manier die je zelf wilt. Je bent vrij in je keuze waar je wilt bevallen. Je kunt met ons zowel thuis als in het ziekenhuis van jouw keuze en in ons geboortehuis bevallen. Wij geloven dat je het best bevalt op de plek waar jij je het veiligst voelt en zullen je altijd in die keus ondersteunen.

In onze praktijk werken we met 2 teams van verloskundigen: Team Geel en Rood.

Lees meer
verloskundige amsterdam centrum
Je mag ons altijd bellen

Zwanger

Wanneer je zwanger bent kom je gemiddeld 10 keer op controle bij ons.
De spreekuren zijn op maandag tot en met vrijdag van 9.30 tot 17.00 uur en op dinsdagavond van 18.00 tot 21.00 uur. Iedere werkdag is er telefonisch spreekuur van 09.00 tot 09.30. Heb je een dringende vraag dan kun je die altijd aan de dienstdoende verloskundige stellen via het spoednummer.

Lees meer
EIGEN REGIE EN VEILIGHEID

Bevallen

Jij bepaalt, samen met je partner, hoe en waar je wilt gaan bevallen. Wij zullen al het mogelijke doen om die wensen te faciliteren. Uit onderzoek weten we dat vrouwen die goed zijn voorbereid op hun bevalling achteraf met meer tevredenheid terug kijken. De verloskundigen van onze verloskundigenpraktijk Amsterdam zijn er voor en tijdens de bevalling volledig op gericht om jou tijdens dit proces te helpen en tot steun te zijn. Wij nemen onze jarenlange ervaring mee.

Lees meer
De verloskundigenpraktijk Amsterdam
Eerste weken

Kraambed

Ook in de eerste weken na de bevalling is er veel contact tussen de verloskundige en jullie als jonge ouders. Wij zijn de eerste weken verantwoordelijk voor jou en voor de baby. We zullen dan ook een aantal keren langs komen om te kijken hoe het met je gaat. We praten uitgebreid na over de bevalling, we geven je informatie, bekijken de controles die de kraamzorg bij jullie heeft gedaan en helpen je indien nodig met het aanleggen van de baby. Ook in het kraambed staat onze spoedlijn, waar je ons 24 uur per dag mee kan bereiken, voor je open. Veel ouders vinden het heel fijn om voor de nacht nog even die ene vraag te stellen.

Lees meer
Bevallen en borstvoeding

Informatiebijeenkomsten

Wij organiseren iedere maand een informatieavond over de bevalling, op donderdag van 19:30 – 21:45 uur. Tijdens deze avond hoor je van de verloskundige alle belangrijke informatie over de bevalling en de eerste tijd erna.

Wij organiseren iedere maand een informatie ochtend over borstvoeding, van 10 – 12 uur. Marieke van Luin, een ervaren lactatiekundige, geeft alle ins en outs.

Lees meer
AANVULLENDE ZORG

Nauwe samenwerking

Geweldige zaken worden nooit door 1 persoon gedaan. Ze worden gedaan door een team van mensen. (Steve Jobs).

Wij werken nauw samen met een aantal geweldige vrouwen. Door de jaren heen zijn wij met steeds meer solo-professionals en bedrijfjes verbonden die wij goede zorg hebben zien geven aan ‘onze’ zwangeren. Die echt naast jou gaan staan en je verder helpen.

Lees meer

"We vinden het belangrijk dat je zwanger mag zijn en mag bevallen op de manier die je zelf wilt"

Blijf op de hoogte

Laatste nieuws

  • De innestelingsbloeding

    Ik weet nog heel goed dat ik als 15 jarig meisje in de voortplantingslessen biologie enorm gecharmeerd was van de innesteling. Ik vond het magisch dat er één zaadcel was uitverkoren om de heilige graal, het eitje, te veroveren en…

Bij spoed en weeën

team Rood: 020 2601706

team Geel: 020 2601287

bij onbereikbaarheid bel het andere team

Contact