Geboortecentrum Amsterdam
Verloskundige Amsterdam
Geboortecentrum

De verloskundigenpraktijk

Bij Geboortecentrum zit alles wat je nodig hebt als zwangere vrouw. Zo ook een verloskundigenpraktijk. De verschillende afdelingen in het geboortecentrum werken nauw met elkaar samen. Van kraambureau tot aan consultatiebureau. Zo zit alles tijdens je zwangerschap op één lijn, en dit geeft rust en vertrouwen.

In de bedankkaartjes lees je dat zwangeren graag door ons geholpen worden.

AFSPRAAK MAKEN
De Verloskundigenpraktijk Amsterdam

Wie zijn wij?

De verloskundigenpraktijk Amsterdam bestaat al ruim 30 jaar en maakt deel uit van het dynamische Geboortecentrum. Bij ons worden vrouwen met veel tijd en aandacht begeleid. We vinden het belangrijk dat je zwanger mag zijn en kunt bevallen op de manier die bij jou past. Wij kijken samen met jou naar wat je nodig hebt om een veilige en ontspannen periode van zwanger worden, zwangerschap, bevalling en kraambed tegemoet te gaan.

In onze praktijk werken we met twee teams van verloskundigen: Team Rood en Geel.
Je wordt ingedeeld bij één van deze teams op basis van je postcode of woonplaats.
Alle zwangeren uit Amsterdam en Badhoevedorp zijn welkom in de praktijk.

TEAM GEEL TEAM ROOD
Verloskundigenpraktijk Amsterdam

Tevreden cliënten

Beoordeeld met een 9.7 op Zorgkaart Nederland.

24/7 telefonisch bereikbaar

Je kunt altijd contact met ons opnemen.

Volledig vergoed

Met je verzekering zit je goed.

Eigen regie & veiligheid

Hoe jij het wilt. Wij zijn er voor jou.

De verloskundigenpraktijk Amsterdam midwifery practice

De spreekuren zijn:

Maandag t/m vrijdag: 09:30 – 17:00.
Dinsdagavond: 18:00 – 21:00.

Iedere werkdag is er ook een telefonisch spreekuur van 09:00 tot 09:30.
Heb je een dringende vraag?
Dan kun je die altijd aan de dienstdoende verloskundige stellen via het spoednummer.

Hoe jij het wilt

Verloskundigenpraktijk in Amsterdam

Alle zwangeren uit heel Amsterdam zijn welkom in onze praktijk. Zo kun je bij onze verloskundigenpraktijk terecht vanuit Amsterdam-Centrum, Amsterdam-West, Amsterdam-Zuid, Amsterdam-Oost, Amsterdam-Noord en Badhoevedorp.

We houden spreekuur op verschillende locaties in de stad. Alle zwangeren zijn welkom op onze hoofdlocatie op De Genestetstraat 2H, waar zowel team Rood als team Geel spreekuur doet. Daarnaast is er ook spreekuur op de volgende locaties:

Team Rood: Badhoevedorp, Swammerdamstraat 20 (Gezondheidscentrum de Swammerdam)
Team Geel: Amsterdam Zuid, Stadionweg 37 (huisartsenpraktijk ‘Dokter Zuid’)

Bij het Geboortecentrum sta jij centraal. Kijk in de video hiernaast wat andere zwangeren belangrijk vinden.

INSCHRIJVEN

Wat ik zo mooi vind aan onze praktijk, is dat we allemaal werken vanuit dezelfde visie: vrouwen helpen het beste uit zichzelf te halen. Essentieel hierbij is om ze vertrouwen te geven in zichzelf.

-Mignon, verloskundige Team Rood.

DE VERLOSKUNDIGENPRAKTIJK

De wachtkamer

We vinden het belangrijk dat je in onze praktijk heel even tot rust kan komen. Verse bloemen, de nieuwste bladen zoals Linda en Happinez om te lezen met een heerlijke kop thee én lees- en speelmogelijkheden voor de kleintjes. Iedere week schrijven we op de grote spiegel alle namen van de pas bevallen moeders en hun baby’s. Veel zwangeren kennen elkaar van de zwangerschapscursus. Even de spiegel bekijken is dan vaak ook het eerste wat zwangeren doen als ze de praktijk binnenkomen.

Rolstoelgebruikers kunnen altijd in overleg thuisbezoek krijgen.

verloskundigenpraktijk wachtkamer
Je mag ons altijd bellen

Zwanger

Wanneer je zwanger bent, kom je gemiddeld tien keer bij ons op controle. Jij en je eventuele partner staan daarbij centraal. We geloven in het vermogen van vrouwen om in hun kracht te staan en geven het liefst begeleiding waarbij jij je comfortabel voelt.

Lees meer
EIGEN REGIE EN VEILIGHEID

Bevallen

Jij bepaalt, samen met je partner, hoe en waar je wilt gaan bevallen. Wij zullen al het mogelijke doen om die wensen te faciliteren. Vrouwen die goed zijn voorbereid op hun bevalling kijken achteraf met meer tevredenheid terug, blijkt uit onderzoek. De verloskundigen van onze verloskundigenpraktijk zijn er voor en tijdens de bevalling volledig op gericht om jou tijdens dit proces te ondersteunen. Wij nemen onze jarenlange ervaring mee.

Lees meer
Kraambed
DE EERSTE WEKEN

Kraambed

Ook in de eerste weken na de bevalling is er veel contact tussen de verloskundige en jullie als ouders. Wij zijn de eerste weken verantwoordelijk voor jou en voor de baby. We komen dan ook zeker een aantal keer langs. Dan kijken we hoe het met je gaat, geven we informatie, bespreken we de kraamzorg controles en helpen indien nodig met het aanleggen van de baby.

Daarbij staat ook in je kraambed onze spoedlijn 24/7 voor je open. Veel ouders vinden het fijn om voordat ze de nacht ingaan nog éven die ene vraag te stellen.

Lees meer
Bevallen en borstvoeding

Informatiebijeenkomsten

Wij organiseren iedere maand een informatieavond over de bevalling. Tijdens deze avond hoor je van de verloskundige alle belangrijke informatie over de bevalling en de eerste tijd erna.

Ook organiseren we iedere maand een informatieochtend over borstvoeding. Ervaren lactatiekundige Marieke van Luin geeft dan alle ins en outs.

Lees meer
AANVULLENDE ZORG

Nauwe samenwerking

Wij werken nauw samen met een aantal geweldige vrouwen. Door de jaren heen zijn we met steeds meer solo-professionals en bedrijven verbonden die goede zorg geven aan ‘onze’ zwangeren. Die écht naast je gaan staan en je verder helpen.

Lees meer

Bij spoed en weeën

team Rood: 020 2601706

team Geel: 020 2601287

bij onbereikbaarheid, bel het andere team

Contact
Blijf op de hoogte

Laatste nieuws

  • De innestelingsbloeding

    Ik weet nog heel goed dat ik als 15 jarig meisje in de voortplantingslessen biologie enorm gecharmeerd was van de innesteling. Ik vond het magisch dat er één zaadcel was uitverkoren om de heilige graal, het eitje, te veroveren en…