Geboortecentrum Amsterdam
Verloskundige Amsterdam
Geboortecentrum

De verloskundigenpraktijk

Bij het Geboortecentrum ontvang je alle zorg die je nodig hebt als aanstaande zwangere en ouders. De verschillende afdelingen werken nauw met elkaar samen. Van kraambureau tot aan consultatiebureau.
De verloskundigen van de verloskundigenpraktijk staan voor jou klaar en alles wat belangrijk is rondom jouw zwangerschapsproces, is met elkaar verbonden onder één dak. Dit geeft rust en vertrouwen.

In de bedankkaartjes lees je de ervaringen van zwangeren die onder zorg waren bij het Geboortecentrum.

AFSPRAAK MAKEN
De Verloskundigenpraktijk Amsterdam

Wie zijn wij?

De verloskundigenpraktijk Amsterdam bestaat al ruim 30 jaar en maakt deel uit van het dynamische Geboortecentrum. Onze ervaren verloskundigen bieden met veel tijd en aandacht begeleiding vanaf de wens om zwanger te worden. We vinden het belangrijk dat je zwanger mag zijn en kunt bevallen op de manier die bij jou past. Wij kijken samen met jou naar wat je nodig hebt om een veilige en ontspannen periode van zwanger worden, zwangerschap, bevalling en kraambed tegemoet te gaan.

In onze praktijk werken we met twee teams van verloskundigen: Team Rood en Geel.
Je wordt ingedeeld bij één van deze teams op basis van je postcode of woonplaats.
Alle zwangeren uit Amsterdam en Badhoevedorp zijn welkom in de praktijk.

Ben je in het ziekenhuis onder controle en zoek je een verloskundige voor nazorg?
Ook voor zorg alleen in de kraamtijd en de periode daarna kan je bij ons terecht.

Alle zorg onder één dak

Van kinderwens tot kraamtijd alle specialisten die je nodig hebt

24/7 Bereikbaar

Je mag altijd contact met ons opnemen.

Persoonlijke Zorg

Altijd een verloskundige van het Geboortecentrum bij jouw bevalling.

Eigen Regie & Veiligheid

Zwanger en bevallen hoe jij het wenst.

Tevreden Cliënten

Beoordeeld met een 9.8 op Zorgkaart Nederland.

De verloskundigenpraktijk Amsterdam midwifery practice

SPREEKUREN
Maandag t/m vrijdag: 09:30 – 17:00.
Avondspreekuur op wisselende dagen tot 21:00

Iedere werkdag is er ook een telefonisch spreekuur van 09:00 tot 09:30.
Heb je een vraag aan de verloskundige?
Wij zitten elke dag voor jullie klaar om al jullie vragen te beantwoorden.

Hoe jij het wilt

Verloskundigenpraktijk in Amsterdam

Alle zwangeren uit heel Amsterdam zijn welkom in onze praktijk. Zo kun je bij onze verloskundigenpraktijk terecht vanuit Amsterdam-Centrum, Amsterdam-West, Amsterdam-Zuid, Amsterdam-Oost, Amsterdam-Noord en Badhoevedorp.

We houden spreekuur op verschillende locaties in de stad. Alle zwangeren zijn welkom op onze hoofdlocatie op De Genestetstraat 2H, waar zowel team Rood als team Geel spreekuur doet. Daarnaast is er ook spreekuur op de volgende locaties:

Team Rood: Badhoevedorp, Snelliuslaan 35 (Dorpshuis Badhoevedorp)
Team Rood: Badhoevedorp, Sloterweg 152A (Groepspraktijk fysiotherapie)
Team Rood: Amsterdam-Houthavens, Raveleiland 74 (Medisch Kwartier)
Team Geel: Amsterdam Zuid, Stadionweg 37 (huisartsenpraktijk ‘Dokter Zuid’)

Bij het Geboortecentrum sta jij centraal. Kijk in de video hiernaast wat andere zwangeren belangrijk vinden.

INSCHRIJVEN

Wat ik zo mooi vind aan onze praktijk, is dat we allemaal werken vanuit dezelfde visie: vrouwen helpen het beste uit zichzelf te halen. Essentieel hierbij is om ze vertrouwen te geven in zichzelf.

-Mignon, verloskundige Team Rood.

DE VERLOSKUNDIGENPRAKTIJK

De wachtkamer

We vinden het belangrijk dat je in onze praktijk heel even tot rust kan komen. Verse bloemen, de nieuwste bladen zoals Linda en Happinez om te lezen met een heerlijke kop thee én lees- en speelmogelijkheden voor de kleintjes. Iedere week schrijven we op de grote spiegel alle namen van de pas bevallen moeders en hun baby’s. Veel zwangeren kennen elkaar van de zwangerschapscursus. Even de spiegel bekijken is dan vaak ook het eerste wat zwangeren doen als ze de praktijk binnenkomen.

Rolstoelgebruikers kunnen altijd in overleg thuisbezoek krijgen.

verloskundigenpraktijk wachtkamer
GEZONDE START

Kinderwens

Wil je zwanger worden?  Dan kan er veel op je af komen. Het kan zijn dat het direct lukt, of het blijkt dat het niet zo makkelijk gaat. Er kunnen veel vragen bij deze periode komen kijken. Bij onze verloskundigenpraktijk kan je ook terecht voor persoonlijk advies en hulp met gezond zwanger worden.

In een kinderwensconsult kijkt onze verloskundige samen met jou wat je nodig hebt om de kans te vergroten op een spontane zwangerschap en een gezonde start van het zwangerschapsproces.
Binnen ons Geboortecentrum is zo ook een erkende acupuncturist en vitaliteitscoach beschikbaar die gespecialiseerd zijn in hulp bij kinderwens.

Lees meer
Je mag ons altijd bellen

Zwanger

Wanneer je zwanger bent, kom je gemiddeld tien keer bij ons op controle. Jij en je eventuele partner staan centraal. Wij passen onze zorg aan op jouw wensen. Het is altijd mogelijk om een extra controle te krijgen wanneer jij hier behoefte aan hebt. We geloven in het vermogen van vrouwen om in hun kracht te staan en geven het liefst begeleiding waarbij jij je comfortabel voelt.

Wij zorgen dat er altijd ruimte is om jou en je baby dezelfde dag nog te kunnen controleren wanneer dit nodig is.

Lees meer
EIGEN REGIE EN VEILIGHEID

Bevallen

Jij bepaalt, samen met je partner, hoe en waar je wilt gaan bevallen. Wij zullen al het mogelijke doen om jullie wensen te faciliteren. Vrouwen die goed zijn voorbereid op hun bevalling kijken achteraf met meer tevredenheid terug, blijkt uit onderzoek. De verloskundigen van onze verloskundigenpraktijk zijn er voor en tijdens de bevalling volledig op gericht om jou tijdens dit proces te ondersteunen. Wij nemen onze jarenlange ervaring mee.

Er is altijd een ervaren verloskundige van het Geboortecentrum die jou komt ondersteunen tijdens de bevalling.
Dit kunnen wij als een van de weinige praktijken binnen Amsterdam beloven, omdat we met twee teams werken en elkaar back-up geven indien nodig.

Lees meer
Kraambed
DE EERSTE WEKEN

Kraambed

Ook in de eerste weken na de bevalling is er veel contact tussen de verloskundige en jullie als ouders. Wij zijn de eerste weken verantwoordelijk voor jou en voor de baby. We komen dan ook zeker een aantal keer langs. Dan kijken we hoe het met je gaat, geven we informatie, bespreken we de kraamzorg controles en helpen indien nodig met het aanleggen van de baby.

Daarbij mag je ons in de kraamweek ook 24/7 bellen. Veel ouders vinden het fijn om voordat ze de nacht ingaan nog éven die ene vraag te stellen.

Lees meer
Bevallen en borstvoeding

Informatiebijeenkomsten

Wij plannen een extra consult om met elke zwangere en partner de bevalling individueel te bespreken, jouw persoonlijke situatie is uniek. Ter voorbereiding van de bevalling hebben we filmpjes opgenomen om alle info die je in een informatieavond over de bevalling krijgt, op jullie eigen tijd samen te kijken. Zo ontvang je alle info om goed voorbereidt de bevalling in te gaan, wanneer jou dat uitkomt.

Ook organiseren we iedere maand een informatieochtend over borstvoeding. Onze ervaren lactatiekundige Marieke van Luin geeft dan alle ins en outs.

Lees meer
AANVULLENDE ZORG

Nauwe samenwerking

Wij werken nauw samen met een aantal geweldige zorgprofessionals. Door de jaren heen zijn we met steeds meer solo-professionals en bedrijven verbonden die goede zorg geven aan ‘onze’ zwangeren. Die écht naast je gaan staan en je verder helpen.

Daarnaast hebben we een hele goede samenwerking met de gynaecologen van het ziekenhuis OLVG en komen we regelmatig in andere regio-ziekenhuizen. Ook als wij de zorg overdragen zorgen we ervoor dat jullie in goede handen zijn.

Lees meer

Bij spoed en weeën

team Geel: 020 2601287

team Rood: 020 2601706

bij onbereikbaarheid, bel het andere team

Contact
Blijf op de hoogte

Laatste nieuws