De verloskundige praktijk

Aanvullende zorg & samenwerkingen

Wij werken nauw samen met een aantal geweldige zorgprofessionals die aanvullende zorg bieden vanaf de kinderwens tot ná de kraamtijd. Door de jaren heen zijn wij met steeds meer ‘solo’-professionals verbonden waarvan wij zien dat zij goede zorg geven aan ‘onze’ zwangeren, die echt kijken naar jouw persoonlijke situatie en wat jij en je partner nodig hebben.

Een team is geen groep mensen die samen werkt, een team is een groep mensen die elkaar vertrouwt. (Simon Sinek)

Contact

Oefentherapeut mensendieck. De specialist bij bekkenklachten tijdens de zwangerschap! Op donderdag middag/avond doet Thamar spreekuur op het Geboortecentrum.

Bekkenfysiotherapeut en psychosomatische fysiotherapeut. Elke maandag doet Janet spreekuur op het Geboortecentrum. Voor een controle van je bekkenbodem wanneer je klachten hebt of voor passend advies 6 weken na de bevalling.

Professionele behandelingen op het gebied van voeding, dieet en leefstijl coaching. Nancy en haar collega’s houden ook spreekuur bij het Geboortecentrum.

Meike Wouda geeft op verschillende locaties post partum pilates, o.a. bij het Geboortecentrum, geeft privé “buikspierconsulten” bij het Geboortecentrum en geeft wekelijks een buitenles in het Westerpark.

Da Costa fysiotherapie is een praktijk met een breed spectrum aan specialismen, waaronder bekken- en bekkenbodemproblematiek. (Amsterdam West)

Voor moeder en kind! Een all round praktijk met veel kennis en ervaring. Ze zijn gespecialiseerd in het behandelen van (bekken)klachten die tijdens en na de zwangerschap kunnen ontstaan (ook diastase problematiek).
En twee kinderfysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in het behandelen van baby’s.

Ben je op zoek naar een goede osteopaat? Valerie Groeneweg heeft ruime ervaring met zwangeren en baby’s.

Osteopathie voor moeder en kind!
Gespecialiseerd in: alles rondom zwangerschap en baby’s. Vrouwen zijn o.a. welkom voor kinderwens, klachten voor, tijdens en herstel na de zwangerschap, pijn aan stuit, sectio, constipatie, hoofdpijn. Baby’s kunen behandeld worden voor o.a. onrust, overmatig huilen, overstrekken, voorkeurshouding.
(Amsterdam en Badhoevedorp)

Naast consulten aan huis en op haar praktijk geeft lactatiekundige Marieke van Luin met veel plezier de borstvoedingsvoorlichting bij het Geboortecentrum. Zij is IBCLC gecertificeerd en aangesloten bij de Nederlandse vereniging van Lactatiekundigen.

Met Myrthe werken wij ook regelmatig samen en kunnen wij van harte aanbevelen

Maria geeft zelfstandig lactatiekundige voorlichting, advies en begeleiding bij borstvoeding. Ze heeft een internationaal diploma (IBCLC) en is ingeschreven bij de Nederlandse Vereniging Lactatiekundige (NVL).

Het komt regelmatig voor dat vrouwen zich in de zwangerschap of erna somber, snel geïrriteerd, angstig en/of gestrest voelen. We verwijzen regelmatig door naar Merith Cohen de Lara of een van haar collega’s. Ook voor EMDR.

Mama-Fit! Wanneer roze wolken geen roze wolken zijn. Psychische begeleiding en coaching rond zwangerschap, kraamtijd en daarna. Wij werken kortdurend, preventief en oplossingsgericht. Soms zijn een paar gesprekken al genoeg. Is er meer nodig? Dan kijken we samen met jou verder.
Ook voor (aanstaande) vaders.

Janneke Prein: Ben je zwanger of heb je net een kind gekregen en ben je op zoek naar balans in deze nieuwe levensfase? Wil je grip krijgen op de impact die het krijgen van een kind heeft op je relatie en je carrière?

De periode met jonge kinderen is een van de meest kwetsbare periodes in een relatie. Tijdige hulp, van bijvoorbeeld een mediator, kan veel ellende voorkomen.

Een van de beste acupuncturisten in de omgeving van Amsterdam. Manon heeft jaren lange ervaring met zwangeren en ondersteuning bij kinderwens!

Annemarie Reilingh: ‘Mijn passie is om vrouwen te helpen hervinden wat ze beweegt. Als GZ-Haptotherapeut en Integral Pelvic Therapist help ik vrouwen om plezier en wijsheid in hun lichaam te kunnen ervaren—zowel fysiek als emotioneel.’
Je kan naar Annemarie als je worstelt met problemen rondom je bekken en/of seksualiteit. Het beste kun je de website van Annemarie zelf bekijken voor meer informatie.

Sanne is verloskundige en gespecialiseerd in de periode na de bevalling, ook wel het postpartum tijdperk genoemd. De eerste maanden kunnen een behoorlijke uitdaging zijn. Ze heeft hiervoor cursussen ontwikkeld om moeders te ondersteunen bij deze grote overgang. Ze biedt 1 op 1 begeleiding en organiseert moedergroepen. Meer weten over Sanne, bekijk ook het filmpje op haar website.

Een zwangerschaps- of bevallingscoach (naast je eigen verloskundige). We hebben goede ervaring met verschillende doula’s.

Een zwangerschaps- of bevallingscoach (naast je eigen verloskundige). We hebben goede ervaring met verschillende doula’s.

Heb je een kinderwens, ben je zwanger of net bevallen?
Als Orthomoleculair adviseur/Vitaliteitscoach ben ik gespecialiseerd om vrouwen te begeleiden deze spannende periode zo gezond & vitaal mogelijk in te gaan en door te komen.
Met je hormonen in balans vergroot je de kans op een succesvolle bevruchting, een gezondere baby en een relaxtere zwangerschap.
Elke dinsdag hou ik spreekuur bij het Geboortecentrum, plan gerust een afspraak in.

Mirjam Vos geeft individuele bevallingsvoorbereiding bij je thuis of op locatie, afgestemd op jouw situatie, wensen en mogelijkheden. Ook voor een cursus Babymassage komt Mirjam graag bij je thuis. Babymassage versterkt jullie band en je kunt er babykwaaltjes (bijvoorbeeld krampjes) mee voorkomen.

Maartje Crone komt je graag zo nodig extra ondersteunen en vertrouwen geven. In de kraamtijd NA de eerste kraamtijd.

‘Al tien jaar ga ik met veel liefde en passie elke dag naar de praktijk.’ Fleur Segeren heeft zich o.a. gespecialiseerd in de bekken(bodem)fysiotherapie en stuitpijn. Klachten die regelmatig voorkomen na de zwangerschap. (Amsterdam Zuid)