De verloskundige praktijk

Kraambed

En dan, eindelijk, is jullie baby er. Opeens leef je in een wereld waar alle woorden met het woord ‘kraam’ beginnen. Jij bent kraamvrouw, je man is de kraamheer, je wordt begeleid door een kraamverzorgster, je draagt kraamverbanden en helaas zijn daar vaak ook de kraamtranen. Gelukkig is er in de meeste gezinnen ook voluit kraamgeluk.

“Bij ons worden vrouwen met veel tijd en aandacht begeleid”

Eerste weken
Ook in de eerste weken na de bevalling, tijdens het kraambed, is er veel contact tussen de verloskundige en jullie als jonge ouders. Wij zijn de eerste weken verantwoordelijk voor jou en voor de baby. We zullen dan ook een aantal keren langs komen om te kijken hoe het met je gaat. We praten uitgebreid na over de bevalling, we geven je informatie, bekijken de controles die de kraamzorg bij jullie heeft gedaan en helpen je indien nodig met het aanleggen van de baby. Ook in het kraambed staat onze spoedlijn, waar je ons 24 uur per dag mee kan bereiken, voor je open. Veel ouders vinden het heel fijn om voor de nacht nog even die ene vraag te stellen.

Psyche
De eerste weken na de bevalling kan een roller-coaster zijn aan emoties. De bevalling die anders kan gaan dan gehoopt, de nachten die onderbroken zijn door de baby, het lichamelijk herstel en de enorme verandering van hormonen de eerste week na de bevalling. Maar vooral ook de overweldigende liefde die je opeens voor de baby kan voelen. Het gevoel van kwetsbaarheid daarin. Voor veel jonge ouders is dit alles behoorlijk overweldigend. De grootste tip is in deze week: rust uit, neem de tijd en slaap wanneer dat kan. Je hoeft je nu even niet sterker voor te doen dan je bent. Laat je maar lekker verzorgen.

“Persoonlijk, betrokken, nuchter, lief”

kraambed

Kraamzorg
De kraamverzorgster die de eerste week bij je thuis is, is onze oren en ogen. Zij let op jullie en verzorgt jullie. Zij leert jullie hoe je de baby kunt verzorgen en helpt je met voeden. Wij werken heel graag samen met onze kraamverzorgsters van ons eigen kraambureau. We kennen elkaar. We weten wie er in welk gezin zit en dat geeft korte lijntjes, veiligheid en rust. Wij hebben regelmatig overleggen met ons kraambureau om de zorg tussen de verloskundigen en de kraamzorg zo goed mogelijk op elkaar te laten aansluiten.

Nazorg
Rond de 6 weken na de bevalling zien we je graag nog eens op de praktijk. We vinden het fijn om de zorg dan pas af te sluiten. We bespreken hoe je alles bij ons ervaren hebt, we checken je gezondheid, je buikspieren, het herstel van je bekkenbodem, je bloeddruk en als nodig het ijzergehalte. Een prettige manier van afsluiten met elkaar en wie weet tot de volgende baby.

AFSPRAAK MAKEN

Bij spoed en weeën

team Rood 020 2601706

team Geel 020 2601287