Jouw verloskundige

Team Geel

Wij vinden persoonlijke aandacht en tijd voor jou en je partner erg belangrijk. We werken daarom met twee teams, zodat je jouw verloskundige goed leert kennen en we ruimte hebben om de zorg te geven op de manier die jij wenst tijdens deze bijzondere periode.

Dianne

"...Het is een reis richting het ouderschap..."

“Ik probeer de begeleiding altijd af te stemmen op de behoefte van het hele gezin. Er komt zoveel meer bij kijken dan alleen de zwangerschap en de bevalling: het is een reis richting het ouderschap. Ik vind het belangrijk mensen bewust te maken van de keuzes die ze onderweg maken.

Het meegaan in de behoefte van een gezin kan zich ook heel praktisch uiten. Zo had ik ooit dienst op Koningsdag. Er was een vrouw aan het bevallen in hartje centrum. In haar straat zag het zwart van de mensen en de taxi wilde niet komen. Het was een uitdaging de vrouw te begeleiden naar het ziekenhuis en haar zoontje – hij sprak geen Nederlands – mocht ook met de ambulance mee. Ik heb met hem ballonnetjes geblazen en boekjes gelezen. Ook dat hoort bij het werken als verloskundige.”

Karlijn

"...Je bouwt echt een band op met een gezin, dat vind ik heel bijzonder aan ons vak..."

“Ik vind het leuk om voorlichting te geven, niet alleen over de bevalling maar ook over de periode erna. De kraamtijd is niet voor iedereen een roze wolk. Ik vind het belangrijk om ook de verwachtingen omtrent die periode bespreekbaar te maken.

Als verloskundige neem je gedurende de hele periode van zwangerschap en kraamtijd een soort kijkje in iemands leven. Je bouwt echt een band op met een gezin, dat vind ik heel bijzonder aan ons vak. Een goede voorbereiding op de kraamperiode en de juiste begeleiding als het zover is kunnen een gezin vervolgens echt ‘empoweren’. Dat kan zo’n verschil maken!”

Mirthe

"Mijn doel als verloskundige is om samen met de zwangere te streven naar een positieve ervaring...."

“Mijn doel als verloskundige is om samen met de zwangere te streven naar een positieve ervaring van de bevalling, zodat je er achteraf goed op kunt terugkijken. Tijdens de controles voorafgaand aan de bevalling bouw je een vertrouwensband op en ik denk dat dat essentieel is.

Het is belangrijk dat je er als vrouw vertrouwen in hebt en dat je durft te doen wat de natuur je ingeeft. Het helpt als je enigszins weet wat je te wachten staat en daar kan ook een cursus bij ondersteunen. Bij ons vind je een breed aanbod aan cursussen.

Na afloop van een cursus zijn er altijd een aantal zwangeren die zeggen: “Ik heb er eigenlijk wel zin in!” Dat vind ik prachtig, vooral als het de vrouwen zijn die juist angstig tegenover de bevalling stonden.”

Emma

Maartje

Bij spoed en weeën

team Geel 020 2601287

team Rood 020 2601706