De verloskundige praktijk

Team rood

In onze praktijk nemen we cliënten aan uit heel Amsterdam. Daarom werken we met 2 teams van verloskundigen:
Verloskundigen Team Geel & Verloskundigen Team Rood.
Op basis van waar je woont word je ingedeeld bij een van onze teams.

Mignon

"...Het begint ermee dat je als verloskundige zelf vertrouwen durft te hebben..."

“Wat ik zo mooi vind aan onze praktijk is dat we werken vanuit dezelfde visie: we proberen allemaal om de vrouw het beste uit zichzelf te laten halen. Wat daarin essentieel is, is hen vertrouwen te geven in zichzelf.

Het begint ermee dat je als verloskundige zelf vertrouwen durft te hebben in de vrouw en haar kracht. Puur door liefdevol aanwezig te zijn en te faciliteren. Jouw vertrouwen straalt af op de vrouw. Het is mijn taak als verloskundige om me zo goed mogelijk te verplaatsen in de situatie en aan te voelen wat nodig is. Ik word geraakt door koppels die het vervolgens echt met z’n tweeën doen. Dat is zo’n prachtige start voor de baby en van het ouderschap!”

Annegot

"...Als ik dan naar huis rijd terwijl de zon opkomt, dan voel ik me vervuld"

“Ik vind het schitterend om te zien dat een vrouw tijdens de zwangerschap langzaam moeder wordt. Je ziet haar opbloeien en het vertrouwen in haar eigen kunnen groeien. Een bevalling kan het gevoel geven dat je de hele wereld aankunt.
Je maakt ook weleens wat geks mee: zo kwam ik eens bij een Marokkaanse gezin binnen, het was haar vierde of vijfde kind. Ik keek onder haar rok en zag een been… Of die keer dat ik ergens binnenkwam en de baby al naast de moeder lag. Toen de verhalen kwamen bleek het ook nog een stuitbevalling te zijn geweest.

De eerste ontmoeting tussen vader, moeder en baby ontroeren me telkens weer. Als ik dan naar huis rijd terwijl de zon opkomt, dan voel ik me vervuld.”

Brenda

Mary-Elliz

"..Ik zie een groot verschil met 30 jaar geleden, toen ik als verloskundige begon..."

“Bevallen op een manier waar jij je als zwangere het fijnst bij voelt, daar draait het om in onze verloskundige praktijk. Met het ontwikkelen van het Geboortecentrum, waarbij ik vanaf het begin in 1990 betrokken ben geweest, hebben wij geprobeerd om dát doel te bereiken.

Ik zie een groot verschil met 30 jaar geleden, toen ik als jonge verloskundige in deze praktijk begon. Er is nu meer ruimte om angsten en onzekerheden die bij een zwangerschap en bevalling horen, bespreekbaar te maken. Ik probeer vrouwen rust en vertrouwen te geven. Daarbij is het altijd een zoektocht naar wat werkt voor iemand. Die individuele benadering, het zoeken naar de passende, juiste manier waardoor een zwangere het vertrouwen krijgt om te durven en kunnen baren maakt dat ik mijn beroep nog altijd het allerleukste vind.

Ik begeleidde eens de bevalling van een vrouw die vanaf het begin van de zwangerschap riep dat ze een ruggenprik tijdens de bevalling wilde. Uiteindelijk deed ze het op eigen kracht en zonder toeters en bellen omdat ze door alle informatie, maar ook door het uitspreken van al haar angsten en zich daarin gehoord voelde, veel meer zelfvertrouwen had gekregen. Ze was zó blij en trots na haar bevalling. Geweldig! Een bevalling kan een enorme boost aan je zelfvertrouwen geven, waar je nog jaren plezier van kunt hebben”.

Lara

Eline

Bij spoed en weeën

team Rood 020 2601706

team Geel 020 2601287