Jouw verloskundige

Team Rood

Wij vinden persoonlijke aandacht en tijd voor jou en je partner erg belangrijk. We werken daarom met twee teams, zodat je jouw verloskundige goed leert kennen en we ruimte hebben om de zorg te geven op de manier die jij wenst tijdens deze bijzondere periode.

Mignon

"...Het begint ermee dat je als verloskundige zelf vertrouwen durft te hebben..."

“Wat ik zo mooi vind aan onze praktijk is dat we werken vanuit dezelfde visie: we proberen allemaal om de vrouw het beste uit zichzelf te laten halen. Wat daarin essentieel is, is hen vertrouwen te geven in zichzelf.

Het begint ermee dat je als verloskundige zelf vertrouwen durft te hebben in de vrouw en haar kracht. Puur door liefdevol aanwezig te zijn en te faciliteren. Jouw vertrouwen straalt af op de vrouw. Het is mijn taak als verloskundige om me zo goed mogelijk te verplaatsen in de situatie en aan te voelen wat nodig is. Ik word geraakt door koppels die het vervolgens echt met z’n tweeën doen. Dat is zo’n prachtige start voor de baby en van het ouderschap!”

Annegot

"...Als ik dan naar huis rijd terwijl de zon opkomt, dan voel ik me vervuld"

“Ik vind het schitterend om te zien dat een vrouw tijdens de zwangerschap langzaam moeder wordt. Je ziet haar opbloeien en het vertrouwen in haar eigen kunnen groeien. Een bevalling kan het gevoel geven dat je de hele wereld aankunt.
Je maakt ook weleens wat geks mee: zo kwam ik eens bij een Marokkaanse gezin binnen, het was haar vierde of vijfde kind. Ik keek onder haar rok en zag een been… Of die keer dat ik ergens binnenkwam en de baby al naast de moeder lag. Toen de verhalen kwamen bleek het ook nog een stuitbevalling te zijn geweest.

De eerste ontmoeting tussen vader, moeder en baby ontroeren me telkens weer. Als ik dan naar huis rijd terwijl de zon opkomt, dan voel ik me vervuld.”

Brenda

"..Een vrouw zien groeien in haar eigen kracht is het mooiste wat er is..."

“Vanaf het moment dat er een kinderwens ontstaat begint de reis naar het ouderschap. Ik was als kind al zeer gefascineerd over zwanger zijn en de mogelijkheid van het lichaam om vanuit twee cellen een baby te maken… én nog veel meer.

Het is zo fantastisch om bij dit bijzondere proces betrokken te mogen zijn en aanstaande ouders te begeleiden met de weg die zij zelf kiezen. Ook als een zwangerschap nog niet helemaal gepland is dan zie je dat deze 9 maanden niet voor niets zijn. Ik vind het zo mooi om jullie in je kracht te mogen zetten om dit samen te doen. De emotie die overvloeit bij de eerste ontmoeting van jullie kindje is onbeschrijflijk… dat gun ik iedereen!

Wanneer een vrouw aanvoelt dat zij gaat bevallen – al zijn er nog geen duidelijke tekenen van weeen of vruchtwaterverlies – dan vertrouw ik daar altijd op. Het moedergevoel overstijgt alles. Ik was een keer bij een stel en zij kregen hun vierde kind. “Ik denk dat de baby vanavond komt”. Ik kom er aan om lekker op tijd te zijn en dan nog maar even een kopje thee te drinken. Ik kwam binnen en na 5 minuten was de baby er… Haar gevoel klopte al waren er geen duidelijke tekenen. Zo mooi dat je het echt wel weet als moeder.”

Mary-Elliz

"..Ik zie een groot verschil met 30 jaar geleden, toen ik als verloskundige begon..."

“Bevallen op een manier waar jij je als zwangere het fijnst bij voelt, daar draait het om in onze verloskundige praktijk. Met het ontwikkelen van het Geboortecentrum, waarbij ik vanaf het begin in 1990 betrokken ben geweest, hebben wij geprobeerd om dát doel te bereiken.

Ik zie een groot verschil met 30 jaar geleden, toen ik als jonge verloskundige in deze praktijk begon. Er is nu meer ruimte om angsten en onzekerheden die bij een zwangerschap en bevalling horen, bespreekbaar te maken. Ik probeer vrouwen rust en vertrouwen te geven. Daarbij is het altijd een zoektocht naar wat werkt voor iemand. Die individuele benadering, het zoeken naar de passende, juiste manier waardoor een zwangere het vertrouwen krijgt om te durven en kunnen baren maakt dat ik mijn beroep nog altijd het allerleukste vind.

Ik begeleidde eens de bevalling van een vrouw die vanaf het begin van de zwangerschap riep dat ze een ruggenprik tijdens de bevalling wilde. Uiteindelijk deed ze het op eigen kracht en zonder toeters en bellen omdat ze door alle informatie, maar ook door het uitspreken van al haar angsten en zich daarin gehoord voelde, veel meer zelfvertrouwen had gekregen. Ze was zó blij en trots na haar bevalling. Geweldig! Een bevalling kan een enorme boost aan je zelfvertrouwen geven, waar je nog jaren plezier van kunt hebben”.

Lara

Eline

Bij spoed en weeën

team Rood 020 2601706

team Geel 020 2601287