Consultatiebureau

Het consultatiebureau biedt de unieke mogelijkheid om ook na de bevalling met je kind gedurende de eerste vier levensjaren binnen de vertrouwde en persoonlijke sfeer van het Geboortecentrum te blijven. Samen met jullie volgen wij de ontwikkeling van het kind en ondersteunen we bij de opvoeding. Aan het bezoek van het consultatiebureau zijn geen kosten verbonden.

Het bureau

Ieder kind in Nederland heeft recht op het basis takenpakket vast gesteld door de overheid. In het eerste jaar kom je gemiddeld acht keer langs. In de drie jaren daarna kom je een of twee keer per jaar. Om te zorgen dat je kind zo gezond mogelijk opgroeit en zich goed kan ontwikkelen biedt het consultatiebureau je hulp en ondersteuning. Er is binnen het Geboortecentrum een goede samenwerking tussen de verloskundigen, kraamverzorgenden, verpleegkundigen en artsen. Aan de medewerkers van het consultatiebureau kun je de komende vier jaar alles vragen over de groei, (borst) -voeding, ontwikkeling en opvoeding van je kind. Verder zullen zij alert zijn op eventuele ontwikkelings stoornissen. Daarnaast krijgt je kind het rijksvaccinatieprogramma aangeboden.

De Medewerkers

We werken met een vast team van 4 jeugdgezondheidszorg verpleegkundigen en 2 artsen. De verpleegkundigen zijn Sietske Hoogland, Marjolein van Breugel, Hetty Koopmanschap en Annemieke van Kralingen. En onze artsen heten Eveline van Eijk en Marjolein Hessels.

Bereikbaarheid

Voor het maken van een afspraak kun je bellen naar het afsprakenbureau van de SAG/JGZ op telefoonnummer 020-5814080, op werkdagen van 8.30-12.00 uur en van 13.00-16.30 uur.