De verloskundigenpraktijk

Zwanger worden

Je hebt een van de belangrijkste beslissingen die je neemt in je leven genomen: je hebt een kinderwens. Je staat aan het begin van een nieuwe periode in je leven, samen met je partner. Er kunnen veel vragen en onzekerheden opkomen, vooral wanneer je niet direct zwanger wordt. Onze begeleiding start al vóór de zwangerschap.

Heb je een kinderwens en wil je meer informatie?
Neem dan contact op of plan je kinderwensconsult.

PLAN JE KINDERWENSCONSULT
Een gezonde start

Kinderwensconsult

In een kinderwensconsult met een van onze verloskundigen plannen we ongeveer 30-45 minuten om jouw persoonlijke situatie in kaart te brengen en deskundig advies passend bij jou en je partner te geven. Daarnaast kunnen we diverse onderzoeken inzetten en bieden we in samenwerking met onze specialisten verschillende behandelingen aan om de kans op een zwangerschap te vergroten.
Het volledige kinderwensconsult wordt vergoed door je verzekering.

MAAK EEN AFSPRAAK

Iedere persoonlijke situate is uniek
In het kinderwensconsult met een van onze verloskundigen, geven we informatie over onder andere je gezondheid en die van je partner, leefstijl en aanvullende onderzoeken die mogelijk zijn voor een gezonde start van de zwangerschap. Hiernaast bespreken we je menstruatiecyclus en bepalen het moment wanneer je het meest vruchtbaar bent. Onze assistente stuurt bij het bevestigen van de afspraak een vragenlijst mee, zodat we alle relevante informatie ontvangen om je verder te helpen.
Wil je direct te kijken of er een risico is in jouw situatie? Check de zwangerwijzer.

De eerste 100 dagen
Je leefstijl en die van je partner kan mogelijk invloed hebben op het zwanger worden en de zwangerschap. De eerste 100 dagen vóór de bevruchting zijn belangrijk voor de rijping van de eicel. Ook duurt de spermacyclus van de man drie maanden. Wij brengen je leefstijl in kaart en kunnen een bloedafname doen om bijvoorbeeld je ijzerwaardes, schildklierwaardes en belangrijke vitaminen te bepalen. Daarnaast kan onze vitaliteitscoach ook aanvullend onderzoek doen en aanpassingen maken in je dieet zodat je hormonen in balans komen.

Plan je kinderwensconsult

Echo van jouw baarmoeder
Als je zwanger wilt worden is het fijn om te weten of alles er normaal uit ziet. Wij kunnen in ons eigen echocentrum Echo Amsterdam een echo van de baarmoeder en eierstokken aanbieden. We kunnen het baarmoederslijmvlies en eierstokken (inclusief eitjes) bekijken. Er wordt ook gekeken of mogelijk myomen of cystes aanwezig zijn. Wanneer er iets opvallends wordt gezien dan verwijzen wij je naar de huisarts of gynaecoloog voor verder onderzoek.
De echo wordt niet standaard vergoed door je verzekering. De kosten voor deze gynaecologische echo zijn €70

Plan je echo

Acupunctuur
Met bijna twintig jaar ervaring in de traditionele Chinese geneeskunde, is Manon Ritter zeer gespecialiseerd in ondersteuning bij zwanger worden en zwangerschap. De behandeling kan bestaan uit acupunctuur, gebruik van kruiden, cupping, moxa-therapie en waar wenselijk, elementen uit andere disciplines. Een behandeling is zinvol bij ondersteuning van een kinderwens, endometriose, uitblijven van de eisprong, herhaalde miskramen of verminderde zaadkwaliteit. Daarnaast zorgt acupunctuur voor betere doorbloeding naar de voortplantingsorganen en helpt stress te verlichten.
Neem contact op wanneer je meer vragen hebt of om een behandeling met Manon te plannen

Vitaliteitscoach
Renate van Oort is onze Orthomoleculair adviseur/Vitaliteitscoach en is gespecialiseerd om vrouwen te begeleiden de zwangerschap zo gezond & vitaal mogelijk in te gaan en door te komen. Wanneer je hormonen in balans zijn vergroot je de kans op een succesvolle bevruchting, een gezondere baby en een relaxtere zwangerschap.
Elke dinsdag heeft Renate spreekuur bij het Geboortecentrum, neem contact op als je vragen hebt of een afspraak wilt plannen.

Plan je kinderwensconsult

Uitgerekende datum berekenen 
Heb je je ovulatie gehad en wil je alvast de mogelijke uitgerekende datum berekenen? Dat kan! Vul de calculator hieronder in.

Last menstrual period date:

"Onze begeleiding van het zwangerschapsproces begint al vóór de zwangerschap"

Wil je weten of wij bij jou passen als verloskundigenpraktijk?
Plan dan een vrijblijvende kennismaking om de sfeer te komen proeven op de praktijk.

    24/7 staan wij klaar voor jou

    team Geel 020 2601287

    team Rood 020 2601706