Bekkenbodem fysiotherapeut

Janet Kalkman

Je bekkenbodem heeft hersteltijd nodig van alle veranderingen in de zwangerschap en de bevalling. Soms kunnen er klachten aanwezig blijven zoals pijn, urineverlies en een zwaar gevoel in je bekkenbodem.
Janet is een zeer gespecialiseerde bekkenbodem therapeut en kan je helpen deze klachten te behandelen middels bekkenfysiotherapie.

Ervaren bekkenbodem therapeut
Janet heeft na de opleiding fysiotherapie twee masters gevolgd, psychosomatische fysiotherapie en de master tot bekkenbodemtherapeut. Elke maandag is ze bij ons op het Geboortecentrum om zwangeren of vrouwen na de bevalling te behandelen met bekkenbodemklachten.

Contact
Janet Kalkman Bekkenfysiotherapeut en psychosomatische fysiotherapeut
BIG: 29918898504

C-enter Paramedische praktijk
www.c-enter.org

Afspraak maken?
Neem contact op: 020- 697 30 74
Stuur een e-mail: info@c-enter.org
Elke maandag van 13:00 – 17:00

Heb je last van een van deze klachten?
Heb je klachten langer dan 6 weken na de zwangerschap en bevalling? Neem dan contact op, zij kan je helpen om je klachten te verminderen.
Klachten kunnen zijn:
  • Pijn rond de heupen, schaambeen, de lage rug en/of billen
  • Pijn bij het vrijen
  • Urineverlies en/of ontlastingsverlies
  • Zwaar gevoel of pijn in de onderbuik of vagina
  • Het voelen van druk in de vagina of anus, balgevoel in de vagina
  • Preventief wanneer je graag wil weten hoe je bekkenbodem functioneert en of er eventueel nog sprake is van een diastase (vanaf 6 weken na de bevalling)

Controle na 6 weken na de bevalling
Ook als je nu geen aanwijsbare klachten hebt is het zinvol om een controle te doen van je bekkenbodem na 6 weken na de bevalling. Klachten kunnen er nu nog niet zijn, maar zonder adequaat herstel van je bekkenbodem kunnen die wel ontstaan over een aantal jaar

Ook als je na de bevalling onzeker bent over het herstel van je lichaam, weer verantwoord wil gaan sporten of advies over fysieke belasting tijdens werk passend bij jou, kun je een afspraak maken voor een consult.

Waar bestaat een consult uit?

  • Anamnese afnemen om de behandeling aan te passen op jouw situatie
  • Onderzoek van het bekken en de bekkenbodem, inwendig onderzoek
  • Leren bewust gebruiken van de bekkenbodem
  • Massage ter verlichting van spanning rondom het bekkengebied
  • Oefeningen voor jouw unieke situatie

Op indicatie kan er een aanvullende behandeling zoals dry-needling, cupping, bindweefselmassage of tapen worden ingezet.

Bekkenfysiotherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Je hebt geen verwijzing nodig. Indien er sprake is van urineverlies, is het mogelijk dat er negen behandelingen vanuit de basisverzekering vergoed worden, dit gaat dan wel ten koste van het eigen risico. Mocht je gebruik willen maken van deze laatste optie, is er wel een verwijzing van de huisarts nodig.