Cursuscentrum

Mindful met je kindje

Mindful met je baby of peuter
Wil jij naast de liefde en zorg voor jouw kindje ook een manier vinden om ruimte en compassie voor jezelf te hebben? Heb jij behoefte aan genieten van jouw kindje in dit moment zonder mee te gaan met de continue stroom aan to do’s in je hoofd? Wil jij leren hoe je ook op stressvolle momenten met aandacht bij jezelf en je kindje kunt zijn?

Wellicht is de ‘Mindful met je baby/peuter’ training dan iets voor jou!

De training is geschikt voor als je al lekker in je vel zit maar wel behoefte hebt aan nieuwe handvatten en ontspanning in jouw ouderschap. Je kunt de training dan particulier bij Daphne afnemen.

Heb jij psychische klachten (zoals angst, somberheid of paniek) en/of een kindje die veel huilt (driftbuien heeft) of slecht slaapt, eet of drinkt? Dan is het ook een hele passende training en wordt de training zelfs vergoed door de Gemeente Amsterdam.

Mindful met je baby training

Daphne Wind

mail@mindfulnessbydaphne.nl

0624146271

Lees meer

Inhoud Mindful met je baby/peuter training
Met de komst van een kindje verandert er een hoop in je leven. In de ‘Mindful met je baby/peuter’ training leer je er op een kalme en onbevooroordeelde manier voor jezelf en voor je kindje te zijn. Je leert om op een andere manier te kijken naar je kindje waardoor je mogelijk makkelijker aan kunt sluiten bij de behoeftes van je kindje.

De training biedt ook praktische handvatten in hoe je om kunt gaan met de stress waar je als verse ouder(s) mee te maken krijgt. Als ouder leg je de lat vaak hoog en is het soms lastig om aandacht voor jezelf te hebben. In de training leer je dan ook vriendelijkheid en compassie richting jezelf, je kindje en je omgeving te brengen.

De leeftijd van de kindjes
Baby training: 0 tot 18 maanden.
Peuter training: 1,5 tot 4 jaar.

Opbouw van de training
Momenteel is de training deels online en deels fysiek op locatie. Tijdens de training zijn de kindjes grotendeels aanwezig. Daardoor leer je meteen de mindfulness vaardigheden toe te passen in contact met je kindje.

De training bestaat uit 8 of 9 groepsbijeenkomsten van 2 uur per week. Er is plek voor 6 ouders/ouderparen met hun baby/peuter.

Oefeningen die aan bod komen:

  •  meditaties en lichaamsgerichte oefeningen
  •  oefeningen gericht op het omgaan met stress
  •  oefeningen gericht op het contact maken met je kindje
  •  ervaringen uitwisselen met andere deelnemers
  •  voor thuis krijg je oefeningen en opdrachten mee zodat je het geleerde kunt toepassen in je dagelijks leven

Wetenschappelijk onderzoek
Onderzoek naar ‘Mindful met je baby/peuter’ wijst uit dat een betere kwaliteit van leven ervaren wordt en er een afname is van opvoedingsstress. Er is een toename van compassie richting zichzelf en mindfulness vaardigheden worden in toenemende mate verweven in het dagelijkse leven en de zorg voor het kindje. Tevens zijn er (indien vooraf aanwezig) minder klachten van angst en depressie bij de moeders*. Na de training gaven moeders aan dat het gedrag en temperament van hun kindjes als gemakkelijker werd ervaren dan voor de training.

* Tot nu is er alleen onderzoek gedaan onder moeders met hun baby. In deze training zijn vaders juist ook van harte welkom!

Deelname:
Je kunt laagdrempelig contact opnemen met Daphne om kennis te maken en te verkennen of de training bij je past.

Kosten/vergoeding:
Spee er psychische klachten bij jou of uitdagingen in de zorg voor je kindje? Dan wordt de training vergoed door de Gemeente Amsterdam (via UvA Minds). Is dit niet het geval dan kun je via “Mindfulness by Daphne” op eigen kosten de training volgen.

Materiaal:
Boek ‘Mindful met je baby’ of  ‘Mindful met je peuter‘  Eva Potharst €21,99 incl. audiobestanden

Inschrijven
Schrijf je in via mail@mindfulnessbydaphne.nl of bel 0624146271
Klik hier voor meer informatie

Inschrijven